vorige pagina
zoeken route & contact
volgende pagina

lan handling technologies

Lan Handling Technologies ontwikkelt, produceert en installeert handling systemen voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Het internationaal opererende bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Tilburg. De sterk internationale groei maakte het noodzakelijk uit te zien naar een nieuw onderkomen voor de hoofdvestiging. cepezed verkreeg de opdracht voor het ontwerp voor het nieuwe pand, dat onder één dak zowel de productiehal als het kantoor bergt, op een nieuwbouwkavel in Berkel-Enschot. Lan Handling vroeg cepezed daarbij een gebouw te creëren dat hun bedrijfsmentaliteit ondersteunt en onderschrijft; één transparant gebouw met één atmosfeer waarin het onderscheid tussen kantoor en de productiehal is geminimaliseerd.

De driehoekige contour van de circa 11.000m² grote kavel vormt één van de uitgangspunten voor het architectonisch ontwerp. Om de gewenste productiehal te kunnen accommoderen op de kavel is gekozen de hal op te delen in vier parallelle productiestraten, elk met een andere lengte. De schuine zijden van elke productiestraat formeren de expeditie-inritten en dragen zo bij aan de karakteristieke hoofdvorm van het pand. Rondom de hal bevindt zich de expeditieroute, met daaraan gekoppeld de parkeerlocatie voor zowel bezoekers als personeel.

Het kantoorgedeelte is de vijfde bouwbeuk die het ritme van de productiehal volgt en als representatieve kop van de nieuwbouw fungeert. De kantoorbeuk is opgedeeld in twee zones. Aan de zuidoostzijde is een utilitaire strook waar zich onder meer de spreek- en vergaderruimtes bevinden evenals alle niet daglicht behoevende voorzieningen, zoals techniekruimte en toiletten.

Een ruimtelijk, daglichtrijk atrium verbindt de kantoorverdiepingen functioneel en visueel met elkaar. Aan de noordwestzijde van het kantoorvolume bevinden zich de kantoortuinen. Deze open werkgebieden kijken uit op de productiehal, het atrium en de vergaderruimten en hebben op deze manier een visuele verbinding met alle facetten van het bedrijf.

tilburg

opdrachtgever
lan handling technologies

vorige pagina
volgende pagina