vorige pagina
zoeken route & contact
volgende pagina

kantoor cepezed

cepezed heeft het voormalige Techniekmuseum aan de Ezelsveldlaan in Delft verworven en hierin een bedrijfsverzamelcomplex voor ondernemingen in de creatieve industrie gerealiseerd.

Na de grondige renovatie heeft het architectenbureau zelf ook één van de monumentale hallen uit het begin van de twintigste eeuw betrokken, die oorspronkelijk zijn gebouwd om studenten van de Technische Universiteit wegwijs te maken in de werking van stoommachines en verbrandingsmotoren. cepezedprojects, de aan cepezed gelieerde ontwikkelaar, is meeverhuisd en heeft een belangrijke rol gespeeld in de herbestemming van de panden. 

Het ensemble kent een aantal zeer karakteristieke elementen als een open kapconstructie van ijzer, een zware kraanbaan, galerijverdiepingen en uiteenlopende bouwkundig-decoratieve details. In 1990 zijn de gebouwen aangemerkt als gemeentelijk monument en sinds 2003 vormen zij zelfs een rijksmonument. 

Bij het vertrek van het Techniekmuseum in 2008 noemde het weekblad van de Technische Universiteit de schepping van voormalig rijksbouwmeester Jan Vrijman (1865-1954) ‘de droom van menige architectuurliefhebber’, waarbij het blad vooral aandacht had voor de industriële atmosfeer en de hoge graad van daglichtinval, die voor het Techniekmuseum een probleem vormden maar juist goed passen bij het karakter van een architectenbureau als cepezed. 

delft / nederland

opdrachtgever
cepezed

vorige pagina
volgende pagina