kantoorgebouw phoenixstraat

Opvallend modern kantoorgebouw aan rand van de historische binnenstad van Delft. Het kantoor is teruggebracht tot zijn essenties en heeft een hoogwaardige, representatieve uitstraling. Het heeft een lichtgewicht staalconstructie, de zijgevels bestaan uit geïsoleerde sandwichpanelen terwijl de voor- en achtergevel geheel zijn opgebouwd uit glazen schuifpuien met aluminium kozijnen. De voorgevel is voorzien van een wind-, licht- en geluidwerend glazen scherm dat tevens zorgt voor de optische aansluiting bij de omliggende historische bebouwing. Langs de noordwestelijke zijgevel is op elke verdieping een servicezone met lift, trappenhuis, keuken, toilet en techniekruimten ingericht. De rest van het kantoor heeft een volledig vrij indeelbaar vloeroppervlak. De lichte, zelf ontwikkelde Integrated Deck Extra Space(IDES)-vloeren zijn niet alleen zo dun dat binnen de hoogtevoorschriften een extra bouwlaag kon worden opgenomen, ze bevatten bovendien brandwering, geluidsisolatie en al het leidingwerk van de elektrische, data- en installatiesystemen.

delft / nederland

opdrachtgever
architectenbureau cepezed, delft