vorige pagina
zoeken route & contact
volgende pagina

ronic

Bedrijfsgebouw voor een producent van displaymateriaal en winkelinterieurs. Het gebouw omvat productieruimten, kantoren, een ontvangsthal, showroom, bedrijfsrestaurant, opslagruimten en een expeditiekuil. Vorm en indeling zijn vooral bepaald door het productieproces van de gebruiker, de langgerekte afmetingen van de kavel en de restricties opgelegd door het bestemmingsplan. Om grote bouwmassa’s te voorkomen, mocht de grond slechts voor een beperkt deel bebouwd worden. Voor de huisvesting was echter veel ruimte benodigd. Het pand is daarom vormgegeven als rechthoekig volume dat binnen de rooilijn weliswaar de hele kavel bestrijkt, maar waaruit een aantal grote patio’s is gespaard. Ter hoogte van de patio’s is het profiel van de stalen gevelbekleding doorgetrokken in 50% geperforeerd rvs. De patiogevels zelf zijn uitgevoerd in glas. Gecombineerd met grote vides in de verdiepingsvloer maakt dit dat daglicht doordringt tot diep in het gebouw. De jury van de Nationale Staalprijs 2004 achtte het pand hét voorbeeld voor meer kwaliteit in de industriële bouw.

woerden / nederland

opdrachtgever
ronic beheer bv, woerden

vorige pagina
volgende pagina