vorige pagina
zoeken route & contact
volgende pagina

pas reform

Pas Reform Hatching Technologies is een internationale speler op het gebied van broedtechniek voor de pluimveesector. Het bedrijf levert onder meer onderdelen voor broedmachines. In de afgelopen jaren realiseerde het in twee fasen een kleine 8.500 m2 nieuwbouw naar ontwerp van cepezed. Daarbij is rekening gehouden met nog verdere uitbreiding in een eventuele derde fase.

De capaciteit gerealiseerd in fase één is zuiver bedoeld voor overslag en distributie en heeft mede daarom een uiterst eenvoudige, efficiënte opzet, waarbij met het zeer bescheiden budget niettemin een ongebruikelijk hoogwaardige uitstraling is gerealiseerd. In basis bestaat het bouwdeel uit één groot sober volume, waarbinnen in de zuidoosthoek nog een tweelaags volume van zo’n zes meter in het vierkant is ondergebracht dat op de begane grond een kantoorruimte bevat en op de verdieping een bedrijfskantine. Ook zijn de toiletten, kleedruimten en douche in dit binnenvolume gesitueerd. Het binnenvolume heeft een uiterst dun dak- en vloerpakket waarin alle installaties zijn geïntegreerd. Het hoofdvolume heeft een ranke staalconstructie waarvan het indelingsgrid is gebaseerd op de afmetingen van reguliere palletstellingen. De hal kent een minimum aan rank gedimensioneerde kolommen, terwijl de eerste 25 meter vanaf de ingang zelfs geheel kolomloos is, zodat vrachtwagens beter kunnen manoeuvreren. De gevelopeningen als overheaddeuren en dockshelters zijn bekleed met dezelfde beplating als de gevels en liggen in gesloten positie in hetzelfde vlak, waardoor een ononderbroken gevelbeeld ontstaat. De gevels zelf bestaan grotendeels uit geïsoleerde binnendozen met een buitenafwerking van zwart gecoate damwandprofielplaten. Op de hoeken zijn deze in verstek gezaagd en zijn de naden dichtgekit, wat een zeer verzorgd beeld geeft. De ongedilateerd gestorte betonvloer bevat een watervoerend leidingsysteem dat is aangesloten op een WKO-installatie. 

Fase twee sluit naadloos aan, vult de kavel in zuidelijke richting uit en is goeddeels eveneens gevuld met stellingrekken voor op- en overslag. Evenals fase één bevat ook dit bouwblok een binnenvolume aan de oostflank, waarin hier onder meer een cursusruimte en demonstratieruimte zijn ondergebracht. Een eventuele derde fase biedt ook ruimte aan de kantoorfuncties van Pas Reform, die nu nog in Zeddam gevestigd zijn. Fase één is winnaar van de competitie BNA Gebouw van het Jaar 2012 in de regio Oost. Uit het juryrapport: ‘Zuiver, rank, elegant, beheerst – de jury is diep onder de indruk van het vakmanschap dat uit dit gebouw spreekt.’

doetinchem / nederland

opdrachtgever
pas reform hatchery technologies

vorige pagina
volgende pagina